akoestiek

akoestiek

Geluidsoverlast is storend. Je wilt rustig kunnen vergaderen, een les kunnen volgen en geen hinder ondervinden van het feestgeluid in die andere feestzaal.
Door middel van geluidsisolerende wanden kun je de ervaring in een ruimte optimaliseren. Met onze wandsystemen kun je zowel de akoestiek in een ruimte verbeteren (geluidsabsorptie) als het geluid tussen ruimtes verminderen (geluidsisolatie).

geluids-absorptie

Alpha waarde of NRC

Onder akoestiek verstaan we hoe het geluid in een kamer klinkt. Denk bijvoorbeeld aan de galm die er is in een lege kamer waar nog geen meubilair of gordijnen aanwezig zijn.

Om een goede akoestiek in een ruimte te bereiken, kunnen we hiervoor verschillende oplossingen aanbieden in combinatie met onze wandsystemen. Denk hierbij aan geluidsabsorberende oppervlakte materialen zoals gerecycled PETfelt of akoestische (micro)geperforeerde of gegroefde cassettes. Onze geluidsabsorberende wandbekleding kan ook op vaste wanden toegepast worden.

Onze akoestisch oplossingen zijn in een laboratorium getest conform de Europese (EN ISO) en Amerikaanse (ASTM) normeringen:

  • Alpha waarde (αw) conform ISO 11654
  • NRC waarde corform ASTM-C423

geluids-isolatie

dB (Rw) en STC

Geluidsisolatie heeft betrekking op alle genomen maatregelen om de geluidsoverdracht tussen twee ruimtes zoveel mogelijk te (dempen) te bestrijden. Afhankelijk van de gevraagde specificaties en het beschikbare budget kunnen wij een systeem aanbieden met een geluidsisolatie waarde variërend van 36dB tot en met 58dB.

De geluidsisolatiewaarde van een mobiele wand wordt aangeduid in een Rw waarde (de laboratorium waarde). Welke isolatiewaarde nodig is om het gewenste resultaat te bereiken is van verschillende factoren afhankelijk die het lucht, contact en flankerende geluid beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld:

  • Het niveau en de aard van het geluid dat gedempt dient te worden
  • Vloer, plafond en gevel
  • Deuren en ramen in de ruimte
  • Het drukschot
  • Leidingen door het drukschot (waterleiding, airco, elektra, etc.)

Onze wanden zijn in een laboratorium getest conform de Europese (EN ISO) en Amerikaanse (ASTM) normeringen:

  • dB (Rw) conform EN10140-2, ISO 140-3 en ISO 717-1
  • STC (Sound Transmission Class) conform ASTM E-413-16

Heeft u vragen, advies of certificaten nodig betreft geluidsisolatie of -absorptie, twijfel dan niet en neem contact met ons op.